duminică, 11 aprilie 2010

Cei mai multi nu sunt gata...

.
Update: Ieri, cand am scris asta, habar n-aveam ca urma sa fie difuzata o parte din "Matrix"  la tv. (Fiindca nu ma uit de mult la tv). Am aflat abia azi, povestind la birou despre matrice...



.




The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.


Dar cand esti inauntru si privesti in jur, ce vezi?
Oameni de afaceri, profesori, avocati, tamplari.
Chiar mintea acestor oameni incercam s-o salvam.
Dar pana o facem, acesti oameni sunt inca o parte acestui sistem si asta ni-i face inamici.
Trebuie sa intelegi:
Cei mai multi din acesti oameni nu sunt gata sa fie deconectati.
Si multi dintre ei sunt atat de obisnuiti cu asta, atat de fara speranta dependenti de sistem, ca vor lupta ca sa-l pastreze.
.

33 de comentarii:

angela spunea...

din pacate, ai dreptate.
am pierdut prieteni dragi pentru ca raman inchistati in sistem.

desi...se spune ca prietenii adevarati nu pot fi pierduti.

matrix. mai usor de suportat decat libertatea.

Mikka spunea...

Da. In libertate, in primul rand nu ai pe cine da vina.
Si tragerea de acolo, scoaterea din firele care alimenteaza nodul matricei de generatii intregi, e dureroasa.
Plus ca dupa aia, cand scapam, avem de invatat viata, asa cum e ea, nu cum e "prezentata".

Da. Mai usor de suportat.
Si totusi... :) :)

Si totusi, prietenii adevarati nu pot fi pierduti.

angela spunea...

da. nu pot :)

Leo spunea...

Incercam zilele trecute sa am o discutie cu unul din oamenii care m-au crescut... Desi vorbeam aceeasi limba, nu vorbeam aceeasi limba. Dar nici nu facea cel mai mic efort sa inteleaga. Nu sunt gata, sau nici nu vor sa fie gata ?

Anonim spunea...

Ce am admirat cel mai mult în Matrix a fost un personaj aparent fără importanţă – o fetiţă numită Sati .Ea era personajul program care trebuia să ajute maşinile să primească şi să înţeleagă dragostea (ca şi program).
Era fica lui Rama-Kandra ce se ocupa cu reciclarea (moarte şi înviere) şi al Kamalei…personaj (program) ce se ocupa cu programe de comunicare şi cu imaginaţie.
Toţi s-au luptat pentru ca acest personaj să nu dispară .
Fără acest personaj nu ar fi fost pace între maşini şi oameni .

ajnanina spunea...

ei, da... ai gasit-o si pe ea... femeia cu rochia rosie (mi-a casunat pe ea pentru ca aparuse in partea a doua a calatoriei mele, dupa ce iesisem din vizuina iepurelui, de pe podeaua cu romburi...)
semne, semne peste tot...

nu poti deconecta un om de la Matrix pana cand nu ii oferi o conectare la ceva mai inalt - la propriul sau Sine, la propria sa misiune.
ca in psihoterapie: nu distrugi un mecanism de aparare al cuiva pana cand nu il inlocuiesti cu altceva mai bun.
si asta e una din cele mai frumoase misiuni, si cele mai provocatoare: lupta impotriva sistemului, distrugerea lui, cu salvarea partilor inca inconstiente ale acestuia...
apoi, reconectarea...

Mikka spunea...

Angela draga , de aia ii luam cu noi, oriunde am fi... :)
Aici o sa ma "auda" Ajnanina, ca si ei ii place mult asta, de la Richard Bach:
"Rareori membrii aceleiasi familii cresc sub acelsi acoperis."

Mikka spunea...

Leuta draga, cu tot cu raspunsul dinainte, in care
"Rareori membrii aceleiasi familii cresc sub acelasi acoperis", ma incumet a zice ca ei nu pot.
Nu vorbim, din pacate, aceeasi limba, de cele mai multe ori, cu cei mai dragi noua.
Credeam si eu ca ei nu fac nici macar efortul de a vrea. Ma cam ambalam.
Acum stiu ca ei inca nu pot... Nu vad ce vezi tu, ce vedem cand incepem a vedea. De aia e trist. Ca in film, sunt planuri diferite. Si totusi... undeva se face intersectia. E de lucrat, sa ajuti sa-si scoata mazga de pe ochi. Uneori ei musca si zgarie si lovesc, sa apere matricea. Dar pana la urma... Sunt momente cand ei lasa garda jos. Atunci, acolo, intri si tesi. Un fir de lumina. Unul mic, da ala tine si merge la inima. Eiii... e de povestit. Pana ala urma o sa fac blogul ala, cu "cum se face". Ma tot bate in cap si in degete de vro juma de an...
Inca o data, ei nu pot. Si partea si mai "trista" e ca nu te poti supara pe ei. Limbi diferite...
Doar privesti si din cand in cand le mai arati lumea ta...
Te cred nebun si eventual te lasa in pace. Dar tu, acolo, in miezul tau, tesi firul de luminaaaa....

Mikka spunea...

Oau! Draga Anonim, mi-ai dat temaaa! Tema "grea". Poti sa crezi sau nu, n-am vazut decat prima parte din Matrix. Adica vazut cap-coada. Sati si Rama - Kandra nu apar acolo. Ce-mi spui e fantastic, legat de subiectul asta, cu programul de "download" al dragostei. Si moarte-inviere, si imaginatie!
Uau! Ma duc sa scotocesc si promit sa iau, sa diger si sa vin cu continuarea...
Gracias!

Mikka spunea...

Ajnanina draga, semne, semne, asa e.
Off, da, fix asa e cum spui. Disconnect si repede connect cu Inima. Aia care bate in toate. Aia care pompeaza viata, nu iluzie.
Lupta prin transformare, nu prin distrugere. Schimbarea de forma...
Din interior.
Reconectarea se face rapid, nu e pauza intre deconectare si "punere la Sursa". Uneori faci asa: bagi mii de "volti" de Lumina, ca sa se sparga carapacea. Asa am patit yo. Si n-am murit. De fapt, am inviat.

ps stiu, nu sunt volti, sunt lucsi, dar mi-a pacut "efectul"... :))

Unknown spunea...

da..ii privim si nu intelegem...

simf spunea...

Mikka, pentru tine, azi:
http://raduseu.blogspot.com/search?updated-max=2009-06-08T20%3A23%3A00%2B03%3A00&max-results=7

Mikka spunea...

Draga Kid4ever, dar daca... Dar daca am vorbi cu totii aceeasi limba?
De fapt toti o vorbim, dar nu o ascultam, mai ales cand vorbim noua insine.

Mikka spunea...

Draga Simona, ma faci curioasa rau de tot! Nu pot vedea decat acasa, dar tot iti multumesc de pe acum. Si pentru revista, si pentru poze, si pentru tot! Multe-multe...

ajnanina spunea...

ma bag ca musca, cu citatul: ,,doar un limbaj insuficient ii opune pe oameni unii altora, caci dorintele lor nu difera" - zice tata lu Micul Print.

pana or invata sa asculte, le mai pui niste muzica... de-aia sa semene cu a lor, iar apoi, treptat-treptat faci conexiunea cu a ta... :))

Leo spunea...

Culmea, ca mai intrezaresc o luminita din lumea mea, din cand in cand, si le place. Dar iar se lasa acoperiti de valul de pe ochi.
Zici ca ai in proiect un blog despre "cum se face" ! Super ! Pe blogul de povestitor n-ar avea ce cauta aceste instructiuni ? Zic si eu, pentru ca stiu cat de mancator de timp este un blog, da' pai doua... ;)
O zi frumoasa !

Mikka spunea...

Offf, Ajnaninaaa, tata lu' Micul Print... Raman pe veci indragostita de omul asta.
El e dintre cei care "este", niciodata "a fost". E si el de pus in leapsa aia, incompleta, ca si mine...
Da. Si de aia pun muzica. Oricum ea stie mult mai bine, tot. Si treptat-treptat ei ajung, ajungem toti sa dam drumul la dans... Ala care dintodeauna bate inauntru, sa-i dam drumul...

Mikka spunea...

Eiii, Leuta draga, stiu cum e. Si tu crezi, speri ca in sfarsiiit! Da' tot mai e. Fiindca ei sunt inca in sistem, si firele trag greu. Sa rupi, sa razi si sa reinstalezi nu-i asa simplu.

Ar fi fost povestile de "cum se face" de pus si aici, dar... Cand am dat drumul la "Ceai-si-cafea" asta credeam, ca voi povesti de Peru si gata. Ceva dulce, de rontait la ceai si cafea... Povestiel clocoteau in mine si voiau sa curga...
Intre timp, am inceput sa invat "cum se face" si mai ales cum se des-face. Asta e mai aparte, nu toti vor sa vada de-astea. Chiar si cei care rontaie povesti. Va fi un blog exclusiv orientat pe Magiiiic! Pe transformarea interioara.Cu efectul acela - tu te schimbi, si lumea in jurul tau face la fel...

Leuta draga, iti multumesc de o mie de ori pentru cartea recomandata. "Ai toata viata inainte" e o bijuterie. "Am deocamdata doar varianta electronica, ce nu se poate tipari, dar si asa, o citesc cu nesatz si ma unge pe suflet!
Caut sa dau si de cea pe hartie.
Inca o data, multumesc, ingerasa!

Orry spunea...

E asa de adevarat ca toti vorbim aceeasi limba ...
Totusi, ne intelegem prea greu intre noi, de ce ?!

Anonim spunea...

Frumoasă povestitoare… ce zici ?
Asupra cui a lucrat Sati la începutul păcii …
asupra realităţii sau a iluziei matrix ?

Mulţumesc pentru frumuseţi !!!

Mikka spunea...

Draga Anonim, uite, ma tin de "tema" :).
Ma uit la Matrix Revolutii - cum ziceam si in update, habar n-aveam, cand am postat, ca in seara aia urma sa fie una din parti la un post tv - si "cum termin, cum vin"...
Am gasit filmul tradus dar e pe Megavideo, iti da cu taraita... si yo noaptea mai lucrez, mai vad... :)))).

Vad, sper sa pricep, si iti spun ce am priceput.
Eu multumesc pentru insotirea in frumuseti!

astharte spunea...

Cred ca multora le este foarte greu sa-si accepte constient propria existenta cu bune si rele. Adeseori ne cramponam de ceea ce e dat deja, stiut si aceptat ca pe ceva ce poate, de multe ori intr-un mod fals, sa ofere siguranta.
De fapt ce-si doreste fiecare? Sa fie fericit, ca si cum pentru aceast ai avea nevoie de proptele exterioare fiintei proprii, o casa, o familie, apartenenta la un grup, la un sistem care te toaca marunt, zi de zi, pentru iluzia portiei de fericire zilnica.
A te rupe de sistem inseamna pentru multi a fi un rebel, a iesi din legea nescrisa a unui ritm existential care s-ar putea sa
nu fie in concordanta cu fiinta ta interioara. Dar cati au curajul sa fie EI, fara teama de a fi aratati cu degetul sau pusi la zid de gurile dornice de scandaluri si cancanuri?
Imi doresc ca lumea asta sa se umple de cati mai multi curajosi care sa lupte pentru dreptul de a fi adevarati, adica de a avea curajul sa iasa din...sistem...
Numai bine, draga Mikka! Sper sa ne intalnim in afara sistemului...:)

astharte spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
astharte spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adela spunea...

Buna!
acum un sfert de ora am dat peste blogul tau! N-am apucat sa vad prea mult, dar cu siguranta o voi face! Ceea ce m-a facut sa postez inainte de a citi cat mai mult, este muzica!! Te rog, spune-mi unde o pot gasi, este absolut minunata!
Iti multumesc!

Adela spunea...

Dupa ce muzica ta mi-a lasat sufletul sa respire, am reusit sa ''deschid si ochii'' si am gasit-o!:)) Dar oricum, ITI MULTUMESC! Pentru ca existi si ai facut o treaba minunata aici! Felicitari!

paul spunea...

M-a atins cel acoperis de care vorbeati: tu, Nina si Bach... Cunosc pe cineva care inca-si mai deseneaza unul...

Mikka spunea...

Draga Orry, aceeasi limba, dar...
Am uitat sa vorbim din inima. Acolo unde suntem noi, nu ce vor altii sa fim.
Dar nu o ascultam, nu o stim...
Asta-i tot.

Mikka spunea...

Draga Astharte, ne vom intalni, asta o stiu. Asa cum stiu ca da, toti oamenii vor acelasi lucru: sa fie iubiti. Oricum ar intelege ei fericirea, "radacina" ramane aceeasi: sa simta iubirea. Intr-un fel sau altul, cum o fi sistemul lor de credinte, dar sa o simta. Aici e si "buba": sistemul- sitemul de convingeri- impiedica sau filtreaza simtirea iubirii in care traim, pe care o respiram de fapt.
Da, schimbarea te face un soi de "alien", o vreme. Pe urma te gasesti repede cu cei din aceeasi familie. Incet - incet se tese o alta retea... De data asta, una interioara. Innernet...
Sa-ti fie bine si lumina pe drum!

Mikka spunea...

Draga Adela, ma bucur ca muzica si cu tine v-ati gasit asa de frumos. Vezi, ce simplu si minunat lucreaza ea! Nu-i nevoie de cuvinte. Limbajul Inimii...
Bucura-te!

Mikka spunea...

Draga Paul,
Acelui cineva ii doresc sa-si deseneze un mare si frumos acoperis, pe masura inimii lui. Si sub el sa se adaposteasca o multime de oameni frumosi. Care sa se vada pe ei insisi cat de frumosi sunt...

Anonim spunea...

Asa este. Cei mai multi nu sunt gata si probabil ca nici nu vor fi vreodata. O spune unul care incearca, dar care nu stie nici el de va putea...

Mikka spunea...

Draga Bl000g, daca deja stii ca vrei sa iesi e un pas facut, si inca unul decisiv. Ramane sa vrei si daca te tii de carma asta, a vrutului, o sa ai in drum si tovarasii care de vor insoti spre iesire. Si bineinteles, primul si cel mai de seama "tovaras" e chiar inima ta...