marți, 31 ianuarie 2012

SEMANATORII DE PE PODUL CURCUBEU

.
.

Calatoria pe Podul Curcubeu e cea care-si alege calatorii. El, Podul, e cel care alege cine este gata sa treaca dincolo.

“If happy little bluebirds fly
Beyond the rainbow
Why, oh why can't I?”

Asa a fost si-acum. Pana sa-ncepem, chiar pana la marginea deschiderii acestui pas de-o zi, au tot venit si au plecat anunturile Calatorilor. (“Vin/nu mai vin”...)
Frigul oprise oameni, troleibuze si tramvaie. Inghetase parca si timpul.
Dar iata ca incet-incet s-au adunat... Intai o Calatoare care spusese ca ea trebuie sa vina, incantata de Magicianul de data trecuta, apoi o alta Calatoare, noua, care a venit pe jos din Iancului pana in Plevnei.  
Si inca una, si inca... si tot asa. S-a facut cercul si am pornit... Si a fost joc si descoperire si apoi iarasi joc, caci asa se fac cele mai bune croiuri pentru ceea ce urmeaza.
Si ce urmeaza? Ceea ce vrem sa vina. Si ce vrem? Ei, aici e parte din povestea personala a fiecaruia.
Dar oricat ai pune pe VREAU acolo, sunt cateva – mai multe chiar – de pus in reteta implinirii.
Intai, sa vezi ce-a fost. Si sa vezi cum vezi asta. Cum ai trecut anul trecut? Ce ai cules din drumul asta? Si sa vezi tot ce ai adunat, asezand la locul lor pe toate. Si sa gasesti acolo unde crezi ca ai pierdut sau ai gresit ceea ce este de fapt tot castig. Si cand ai reusit, ai sarbatorit? Cum si cu cine?
Si au inceput sa curga povestile de viata, din care fiecare impartasea si primea de la tovarasii de drum. De fapt, tovarase de drum, ca pana la un punct am fost numai femei. 
Apoi a fost croirea a ce vrem sa punem acum in noul an in viata noastra.  Si Ajnanina ne-a adus povesti si filme si pe cum-se-face si ne-a pus in mana foarfeci si culori si poze. Si ne-am facut Harta Viziunii.
.

.

Asa am desenat tabloul vietii noastre cu ce va contine el, pornind de la ce vrem, putem si credem. Si am descoperit atatea... nici nu stiam sau nu recunosteam ca vrem, ca indraznim a vrea.
Apoi am luat toba si o piatra si am pornit in cautarea viziunii. Si a venit... Din ce s-a aratat acolo, doua din calatoare s-au gasit cumva pe-acelasi drum. Dorinta re-cunoscuta, dupa ce fusese pusa la pastrare, de acum doi ani. Amandoua asteptau un tovaras, ca sa faca Drumul catre Santiago. Deja au batut palma, pentru vara...
.
 
Si-apoi aveam de incheiere, insamantarea. Punerea semintelor implinirii visurilor noastre. Acel stravechi obicei (la inceput de an, ca Plugusorul nostru) de a pune ceva in sau pe pamant, de a oferi atunci cand ceri, ca o ofranda. In care pui seminte, boabe, frunze, pe pamant, ca un desen, ca o roata, ce contine tot sufletul tau pus acolo. Pentru ca in fiecare punere spui cine esti, ce vrei, multumesti ca ai si primit si sufli. Pui suflet, suflare.

 
Ca in orice act ce tine in balanta, in echilibru pe a da si a primi. Cand cer, ofer, ca sa tin bine reciprocitatea, armonia. Caci cer si stiu ca e ca si primit.Si numa indoiesc de asta.  Mama Pamant  si Tata Cer hranesc pe fiecare si dau mereu viata fapturilor. Marele Spirit, cum ar fi el numit, tine totul in marea lui Iubire si nu ne lasa nehraniti. Asa ca stiu ca am primit si iata, multumesc punand ceva aici. Ceva simbolic - o samanta – si ceva din mine – sufletul, suflarea.
 
Si pe cand povesteam eu cum si de ce facem, suna cineva. Si era un barbat, care ma cauta pe mine.
- Pe mine? - Da, pe Mikka.
Si era... tatal Lolei. Venise uite-asa, citind postarea cu calatoria, sa gaseasca el pe Calauza.
-Calauza e si Lola, ii zic... 
Si ma bucur si il poftesc cu noi. Si vine, intra in cerc si ne povesteste cum pune el seminte, si cum lucreaza pamantul, si cum creste tot fara ingrasaminte, doar cu dragoste.
Si facem ritualul si ne bucuram si radem. Si povestim. Si aveam acolo pe Semanator, cel care chiar asta facea acolo, la tara, pregatind rasaduri si insamantari.
Asa dar, asa bun, asa minune!
Era acuma inca o data semnul, acel desen ce vine cateodata sa ne arate ca suntem pe drumul bun, in clipa asta, singura care conteaza. Si suntem intr-un magic foarte firesc...

Si am plecat cu bratele pline de daruri, cu inimile pline de avant, cu ochii plini de viziune si cu trupul ametit de bine.

Data viitoare vom povesti de primele firicele care vor fi iesit deja, in implinirea celor puse acum ca si seminte.

Data viitoare... data viitoare va fi cu si despre DRAGOSTE.
 .

9 comentarii:

DOAR NOI spunea...

sa dospeasca semintele iubirii si ale bucuriei..:)

Mikka spunea...

Sa dospeasca si sa creasca, sa se inmulteasca si sa umple lumea de Frumusete!

ajnanina spunea...

un cum-se-face, si aici, pentru cei care n-au ajuns...

http://christinekane.com/how-to-make-a-vision-board/

da la noi a fost mai frumos :))

Mikka spunea...

Daa, la noi a fost mai frumos fiindca am avut/am fost in tot felul de surprize... frumoase, desigur!
Si uite, iar iti multumesc! Ca "o facuram si pe asta"! :)

petra spunea...

Am fost cu voi in inma mea si am facut (mental ) desenul gradinii si pe o plansa, acasa, mi-am lipit si "vederile" pasilor mei . De ce va scriu ?ca dupa ce am facut toate aceste am simtit cum in inima mea si in adancul fiintei mael s-a facut linste .E o liniste a semintelor la germinare .E o liniste alba si verde si trandafirie si parca nu se mai stie nimic , dar se vor vedea la iesirea din ele ;ce sunt . Albastre si rosii (apa si foc ) dragaste vie !!!!!!!!!!

Mikka spunea...

Asta va iesi, draga Petra, Dragoste vie!
Ne bucuram ca ai fost cu noi si esti in Calatorie!
Munay!

PS desenul sa-l faci cu seminte, nu doar mental, ci chiar pe pamant. Acolo o sa asez si eu ce vezi tu in poza, cum s-o mai topi un pic zapada. E esential sa fie pe pamant, si daca putem - si putem - asa facem!

petra spunea...

multumesc > imi aduc in casa ghivecele de pe balcon care au inghetat si le pregatesc o alta planta ,multumesc :) si parca as gasi si un loc intr-un parc sa imi sadesc semintele :)- si cum putem - asa facem ! cu iubire :))

petra spunea...

astazi in toata tara, s-au facut slujbe pentru sfintirea plantelor si a viilor .Astazi, Este !!!!!!!!!!!. sf. Trifon .

Mikka spunea...

ASTAZI ESTE, asa este! Fie ca iubirea ce o pui in seminte si in pamant sa sfinteasca TOT locul!