joi, 16 aprilie 2009

Iluzii

Aici sunt doar dactilografa, punand pentru prieteni un crampei dintr-o revedere draga...

Si o intrebare care imi bubuie de multa vreme nu doar in urechi...

Iluzii - Richard Bach
...
21. Si odata Maestrul a vazut ca multimea il inghesuia din ce in ce mai mult pe zi ce trecea, mai strans si mai aproape si mai patimas ca niciodata. Cand a vazut ca il fortau sa-i vindece fara incetare, si sa-i hraneasca intotdeauna cu minunile lui, sa invete in locul lor si sa le traiasca vietile, a plecat singur in acea zi pe un varf de deal departe de ei, si acolo s-a rugat
.........................
26. Si el le-a spus: "Daca un om ii zice lui Dumnezeu ca doreste mai mult ca orice sa ajute lumea suferinda, nu conteaza cu ce pret pentru el, si Dumnezeu ii raspunde si ii spune ce trebuie sa faca, trebuie acel om sa faca precum i s-a spus?"

27. "Desigur, intavatorule!" au raspuns cei mai multi. "Ar fi o placere pentru el sa sufere chiar torturile iadului, daca Dumnezei i-ar cere-o!"

28. "Indiferent cat de mari sunt aceste torturi, indiferent cat de dificila e sarcina lui?"

29. "E o onoare sa fii spanzurat, o glorie sa fii batut in cuie de un copac si ars, daca asta e ceea ce a cerut Dumnezu", au spus ei.

30. "Si ce-ati face voi" a spus maestrul multimii, "daca Dumnezeu v-ar vorbi direct in fata si ar spune:
"VA ORDON SA FITI FERICITI IN LUME, ATAT TIMP CAT TRAITI."

Ce ati face atunci?"


31. Si multimea tacea, nici o voce, nici un sunet nu se auzea pe dealuri, in vaile unde se aflau.

32. Si maestrul a spus tacerii:" Pe calea fericirii noastre vom gasi invatatura pentru care am ales sa traim aceasta viata. Asa am invatat astazi, si am hotarat sa va las acum sa mergeti fiecare pe calea voastra, dupa cum doriti."

33. Si si-a vazut de drum prin multime si i-a parasit, si s-a intors in lumea de fiecare zi si a oamenilor si masinilor.

3 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Cred că ar fi fost excepţional dacă prima dintre cele 10 porunci ar fi fost chiar aceasta: FIŢI FERICIŢI... Mi-aş dori ca entitatea superioară, impalbabilă şi atotştiutoare care este Dumnezeu le-ar porunci oamenilor să guste permanent FERICIREA...

sunetul vietii spunea...

E atat de usor de pronuntat fericirea si atat de greu de gasit.Pana in acest moment eu m am scaldat in ea si sper sa raman la fel.Chiar daca nu Il simt ,nu Il vad ,nu Il aud stiu ca intotdeauna va fi perna de pe ciment atunci cand voi cadea.

Mikka spunea...

Draga Cristi,
Incep sa ma obisnuiesc cu vizitele tale... Bad! very bad! stii cum e... orice obisnunita creeaza asteptari... :))

Despre porunca asta: e inclusa in mod atat de "automat" in "iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti" incat a trecut neobservata, asa cum neobservat a trecut "pe tine insuti". In filmul "Iisus din Nazaret", El le spune celor care binevoiau sa Il asculte ca de fapt asta ar fi singura porunca, ce include tot... Si (bolduit) de asta l-au cenzurat, prin "eliminare" (Ellllliminateee!)

Aceasta "porunca" razbate din epistolele lui Pavel (mai incanta omul asta - le zicea "tare de tot"): Bucurati-va!

Draga Sunetul vietii (imi place mult de tot numele tau), e si nu e greu de gasit. Din cate inteleg, esti in ea. Asta e! nu stim ca suntem in ea... "Setarea" noastra e defecta, pana cand... pufff! suntem aruncati in extasis... Nu vei cadea. Cel putin,nu pe ciment. Se intampla sa ne scufundam de multe ori, mult mai adanc decat cimentul, dar, ca si culegatorii de pelre, apa si forta vietii ne ridica iar, spre soare. Totul e Iubire. Fericirea este starea noastra naturala. Si suntem invatati sa Il simtim, sa Il vedem, sa-L auzim... Doar sa fim atenti.

Dragilor, multumesc de vizite si de ideea pentru urmatorul post.
O zi fericita va doresc!
Bucurati-va!