duminică, 21 iunie 2009

SOARE SOARE SOARE SOARE SOARE SOARE SOARE

...


Ziua Soarelui. Sarbatoarea luminii.

Pe Machu Picchu a rasarit deja Soarele...

Cea mai stralucitoare zi din an , Solstitiul de iunie.

Acum, in casa mea de acolo, dintre curcubee, e iarna.

Soarele lumineaza Intiwatana, piatra Soarelui, altarul...
Portile sunt deschise peste tot. In cer si pe pamant. In vazduh si in adanc. Lumea isi incepe o noua suflare, intr-un nou an. Anul incepe acum, acolo, in Orasul de Cristal...

Cetatea vulturului-condor... A cantecului Inimii. A Iubirii. A Vietii. De acolo, raze de lumina, vazute si nevazute, curg in toata lumea, luminand, limpezind, curatand drumurile atator calatori.

Sunt, iata, cu mintea, inima si spiritul, acolo, pe platou, in fata altarului. Privesc, exact ca acum sase luni, spre soare... Inchid ochii. In dreptul fruntii, palmele formeaza poarta, sa intre lumina in Ochi. Ochiul primeste, lasa sa curga stralucirea in inima, de unde roteste, roteste mult, larg, exitins, in fiecare celula. Mainile ridicate spre soare. Stralucim, imbracati in aur... Lumina si forta solara. Iubire lichida. Scanteiaza miezul si se imprastie in mii de raze in lume. Acum, toate miezurile noastre stralucesc. Este ziua Zilei. A Soarelui.

Din nou, mana dreapta spre cer, stanga spre pamant. Puterea albastra a cerului si lumina roz, blanda, a dragostei pamantului, unite cu soarele auriu in inima, in miez... Lucreaza, ca o flacara violet... Suntem un vortex de lumina, umpland lumea in suflarea celei mai uluitoare forte: Iubirea...
Apoi mana dreapta pe inima, stanga - la plex. Reverenta. Multumire. Respir in liniste, respir de copil al Soarelui in fata parintelui sau. Copil iubit, enorm de iubit...

Azi este sarbatoare mare. Inti Raimi. Sarbatorind pe Inti, Soarele...
Cantec si dans si poveste pe creste si in vai. Machu Picchu, Valle Sagrado, Pisac...

O mica parte din poveste, aici. Inti Raimi pe Sacsayhuaman, locul unde zidul este facut din pietre taiate si imbinate perfect, in multe fete, fara fir de mortar... Lucratura de mister...

Dansul, muzica, celebrarea vietii. Stralucirea, forta, bucuria, umplerea cu Iubire.
Zborul vulturului-condor! Zborul solar.
Iesirea din umbre si urcarea spre inalt, spre stralucire.

De aici, din inaltul stralucitor, Soarele ne daruie tuturor lumina, amintindu-ne ca viata este numai Iubire...

Munay!



Update

Geanina isi doreste, de ziua soarelui, vals

24 de comentarii:

Geanina Codita spunea...

SOOOOAAAAAAARRRRRREEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dumneyeule, nu eram sigura de acest lucru alaltăieri. Înseamnă că Dumnezeu mă iubeşte şi chiar vrea să ne întâlnim şi să facem o PETRECEREEEEEEEEEEEEEEEEE de să se ducă vestea, să curgă şampania cu inimă, spirit şi sufletttttttt!!!!!!
Să vinăăăăăăăă şampaniaaaaaaa!
Aoelu, stai că am adus eu, aici se bea numai ceai şi cafea pentru amici.Pupici geaninoşi, mulţIIIIIII!!!!!!111

Mikka spunea...

Dumnezeu te iubeste, draga mea... El nu stie sa faca altceva, decat sa iubeasca.

Ma bucur sa vad stralucirea ta de acum. Inseamna ca esti bine.
Si eu am un PC de imprumut, asa ca putem sa PETRECEEEEEEEEEEEEEM!
Ceai si cafea, asa, de suprafata... Dedesubt, ʹzacaminteʹ de alte alea... Tocmai ce am gatat o pina colada perfecta...
Pupici solari...

Geanina Codita spunea...

Draga mea, în seara asta vals, vals, vals.....
Dacă nu m-a omorât nenorocirea asta , mă omora dorul de voi. Petrecem cât putem, doar mai am o zi de trăit. O zi de coşmar , că doar nu credeaţi că scăpaţi de mine.

Mikka spunea...

Oaaaa! Vals sa fie, daca stim si noi...
Petrecem, caci de aia suntem, sa celebram!

Mikka spunea...

Minunat, draga Mugur! Te-ai bronzat!
Si eu am facut o baie de soare, de tei si de dragoste.
Zile insorite si tie, cu multe daruri de Soare si de Iubire!
Solstitiu peste tot!
Munay!

ajnanina spunea...

ochii mei au luat forma soarelui, si ridica pleopele, atata cat pot ei acum...oricum, intra prin pleoape... direct in sange... :)

buna dimineata, soare, indiferent de ora ar fi...

Mikka spunea...

Direct in sange, draga mea Ajnanina... Cand se va umple, vei privi lumea si vei da soarele dinauntru...
Buna dimineata!
Dimineti umblatoare, asta da... urmeaza sa fim... Oriunde vom fi...

Geanina Codita spunea...

Mulţuuuuuumeeessscccc! De ziua Soarelui vreau să dansez până dimineatăăăăăăăăăăă!!!!!!!!!!!!!!Bine v-am regăsit dragi prieteni!

Mikka spunea...

Bine ai revenit, dansatoare a ploii si a soarelui!
Dimineata este tot timpul! Si noapte, la fel! Acum, la Machu Picchu e abia ora 15... La altii - nu stiu, nu conteaza care, e dimi, la altii incepe abia seara. Ce conteaza? Dans!

E superb dansul, e superba poezia de la tine, astazi m-am imbatat de bineeeee! O sa fac pooooc!! si gata! Macar sa fie cu explozie de Bucurie! Si cu focuri de artificii! Si, de la tine, bineinteles, sampanie! Asa cum se cuvine unui Soare sa explodeze!

Geanina Codita spunea...

Mikka,
astăzi vreau vals, toată noaptea şi şampanieeeeeeeeeeeeee!
Mai stii, cu inimă ca să ne încălzească sufletul şi pişcoturi de la CASA LUX MIKKA, de cele gustoase, minunate , nonette ca să punem dorinţe.......
DOamneeeeeeeee, multe mai vreau, medicul a spus să nu fac excese de niciun fel, doar de danssss!!!!!!!!1

Mikka spunea...

Atunci, dans, draga mea! Vals peste vals, si yo o sa mai scap si in salsa, si in bachata, un pic... Daca vin mai multi, o rueda de casino si poate si o hora, tropotita, indesata, ca avem timp si picioare. Eu tocmai ce mi le-am reparat, de vreo doua saptamani... Si nu ma rusinez nici de dans arab, din cel cu sabie... Dansul cu flacarile il las pentru dansatori... ei stiu mai bine... noi, dansatoarele, doar cu sabiile... Si cu vals, iara!

Uite, de la Andre, salsa

http://www.youtube.com/watch?v=BOETaQZSIUI

si Blue Danube - extaz...
http://www.youtube.com/watch?v=q6VIacW77ow

Geanina Codita spunea...

Mikka,
mulţumesc de daruri, acum dansez pe mai multe ritmuri ca să stau trează pană la răsărit, vreau să văd răsăritul, să mă bucur de el şi cât de curând sărutul urmelor de paşi să mă urmărescă.

Mikka spunea...

Asa sa fie, draga mea!
Stralucire si bucurie!

Geanina Codita spunea...

Am revenit să beau un ceai, recomandare clară, astăzi am voie şi cu rom iar soarele îmi va bronza pielea si o va zugrăvi în creol ca să se asorteze cu ochii mei verzi plini de iubire şi viaţă. un ceai , vă rog!

Mikka spunea...

Ceai cu rom, draga mea, si piscoturi de cele mai exquise, pentru tine... Si mai am ceva. ʹTort la metruʹ cu blat pufos, aromat cu rom, si blat cu cacao, si crema de vanilie, si crema de ciocolata, cu esenta de cherry brandy, puse in lung pe tava, taiat pe diagonala, sa ai in felie toate culorile... Bomba calorica, omoara orice oboseala si da jos omuʹ din pat, ca sa danseze si dupa miezul noptii...
Merge grozav cu sampanie!

Geanina Codita spunea...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, mă ling pe degeţelele de la mână fiindcă de celelalte are altcineva grijă ca să le transforme în poezie, poezia vieţii mele. Aşadar, pentru început vă rog 10 cm de tort, sampanie să se reverse peste cupă şi praf de stele peste ele .

Mikka spunea...

Asa sa fie! Cu praf de stele! Si multa muzica de suflet... Rasfatata de bucurie sa fii!

Geanina Codita spunea...

Bomba calorica, omoara orice oboseala , ha, ha, ha ce mi-a plăcut asta. păi, draga mea dacă nu m-a omorât păianjenul verde, bomba asta vreau să mă omoare de plăcere...

Cristian Lisandru spunea...

"Cetatea vulturului-condor... A cantecului Inimii. A Iubirii. A Vietii. De acolo, raze de lumina, vazute si nevazute, curg in toata lumea, luminand, limpezind, curatand drumurile atator calatori" - mult soare pe umeri şi în priviri! Mă faci să-mi doresc din tot sufletul să întreprind toate demersurile necesare pentru a ajunge - măcar o dată - la Machu Pichu. Nimic nu este imposibil, numai să dorim cu adevărat... O zi plină de un SOARE MARE DE TOT îţi doresc...

Mikka spunea...

SOARE MARE DE TOT si tie, draga Chris, peste toate drumurile tale.
Si eu vreau sa mai merg. Prietenii mei din Scoala Celor Patru Vanturi, Zburatorii, cum le zic eu, merg la anul, in iunie. Cine stie, poate ne agatam de ei... Why not?

Paul spunea...

M-am lasat binecuvantat de razele lui si-am purces la vals.
Iubirea sa fie binecuvantarea gandului meu spre voi!

Mikka spunea...

Buna dimineata, draga Paul,
O placere adevarata, valsul acesta! Iubirea sa-ti umple si tie acasta zi, si cele ce vor urma!

Geanina Codita spunea...

Buna dimineaţaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
Mikka,
am venit să-mi beau ceaiul de hibiscus cu aromă unică. m-am aşezat pe platoul soarelui care îmi face faţa să strălucească şi mă bucur de istoria poveştilor tale. Vreau, nu vreau, platoul acesta cu poveşti mă trimite cu gândul către Guadalajara şi piramidele rorunde, unde oameni de pretutindeni scriau în cartea poveştilor la intrare. Mi-am lăsat urma acolo cu promisiunea că voi reveni. O zi minunată să ai!

Mikka spunea...

Primeste cu drag acest ceai aromat, si ziua sa-ti fie plina de arome de minune!
Promisiunea... musai tre' sa mergi! Poate voi ajunge si eu candva... Guadalajara... Vis, iara vis... iar why not.
Te insotesc in povesti si ma bucur de toate, de tot.
Zi luminoasa, draga mea!