marți, 28 aprilie 2009

Unde ni sunt visatorii?

No comment...

Doar plecaciune
lui Alexandru Vlahuta
lui Florin Piersic


16 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Cristian Lisandru spunea...

Au apărut nişte rânduri în plus, scuze...

Cristian Lisandru spunea...

Mikka, am să te rog să ştergi primul comentariu, fiindcă s-a copiat foarte ciudat... Mulţumesc. Rămâne ideea că Piersic este unic...

Mikka spunea...

Chris,
Multumesc de vizita nocturna (asa, ca intre noi, noctambulii).
Si pentru patosul primului comentariu, pe care imi permit sa il pun totusi, pentru ca mi-a placut.
Cred ca am reusit sa aranjez un pic.
Asa ca apare astfel

Cristian Lisandru spunea...

"Ehe, Florin Piersic... Inegalabil. Uite, mi-am adus aminte de momentele penibile în care Florin Piersic a fost atacat cu mojicie maximă de unul de la Cotidianul, pe motiv că ar fi colaborat cu Securitatea. Şi am scris atunci aceste rânduri:

Iar aruncă unii cu rahat în valori

Un Neica-Nimeni de la "Cotidianul" - numele lui este Vintilescu, deşi nu are niciun rost să fie menţionat pentru că oricum este un veşnic aspirant la statutul de jurnalist citit de cineva - a aruncat cu mocirlă în Florin Piersic. Spunând că a auzit de la tac'su (fost deţinut politic) cum că tac'su ar fi auzit de la cineva că Florin Piersic, acum vreo 50 de ani, a dus în străinătate o scrisoare care ar fi ajuns la Securitate după aceea şi uite-aşa s-a tras concluzia că ACTORUL a colaborat cu băieţii cu ochi albaştri. Simbolurile României sunt din nou luate la mişto, se doreşte desfiinţarea lor, se doreşte transmiterea mesajului că suntem un popor de informatori, de curvari, de beţivi, de pedofili etc. Ţineţi minte că Eminescu a fost făcut şi el în toate felurile, despre Mihai Viteazu s-a spus că a fost paranoic, Vlad Ţepeş este identificat cu Marele Vampir , Tudor Vladimirescu avea şi el probleme cu capul etc... Sentimentul naţional este terfelit, de mulţi ani, este târât în mocirla unora care trăiesc alimentându-se cu dejecţii, şi poate că ar fi cazul să luăm atitudine măcar prin câteva cuvinte. Decenţa pe care o manifestăm - fiindcă avem cei şapte ani de-acasă - ne aduce în faza în care VALORILE României, indiferent de domeniul în care au "prestat" sunt murdărite de Vintileşti şi alţi Eşti şi alţi ciudaţi care nu au făcut în viaţa lor nimic... Ăştia nu merită nici măcar în şut în C-apul U-şor R-ătutit pe care îl posedă, fiindcă se rezumă la a duce o viaţă de vierme... Scuze pentru viermi, poate este o comparaţie deplasată. Unul ca Vintilescu de la Cotidianul se târăşte singur, în propriile zoaie... "

Cristian Lisandru spunea...

Mulţumesc, Mikka, nu ştiu cum se făcea că dădea nişte erori grosolane. Acum este OK, scuze pentru că te-am pus la treabă la orele astea. Atunci m-a durut foarte tare fiindcă se putea mînji aşa de uşor viaţa unui om... Probabil de aceea a fost tonul un pic cam înflăcărat... O noapte cât mai liniştită îţi doresc...

Mikka spunea...

Revin cu inca ceva: mie ce spune Vlahuta mi se pare genial. Atat de actual si atat de mobilizator...
Iar in interpretarea lui Florin Piersic mesajul isi gaseste cea mai buna varianta de "patrundere" acolo unde trebuie. In Inima. De unde sa scoatem ce e de dat lumii. Ceva frumos si bun, pentru o lume noua, cum spune Vlahuta. Mare om!

Mikka spunea...

Si tie Chris, visator de noapte si de zi, vise placute si implinite iti doresc!

Paul spunea...

Cristi draga, ce sa fac, ti l-am citit, Mikka noastra precis doarme un somn dulce cu arome de vise pana cand realitatea o va aduce pe taramul vietii cotidiene, cu cele bune si rele, ce se scalda in aceiasi caldare de lume creata.
Pana una alta, as vrea sa mentionez un lucru, pe vremea raposatului, multi trebuiau sa faca astfel de servicii, iar daca minunatul nostru actor a facut-o, te rog sa ma crezi ca nu avea cale de ales, ceea ce nu inseamna ca poate fi numit informator. As putea sa scriu pagini intregi despre reteaua informativa, modul ei de alcatuire, delimitarile ce trebuie sa existe in compunerea ei ce are atributinui distincte. Sunt sigur ca si astazi, acestea stau la baza alcatuirii principalei surse de aflare, descoperire si intrumentare a viitoarelor dosare din cadrul procuraturii, alcatuite sub diversele sale forme de organizare, si pe care SRI, SIE si multe alte servicii ce nu pot divulga astfel de date public, o fac la cererea expresa spre aflarea adevarului in diversele cauze complexe tot cu ajutorul a ceea ce noi numim atat de simplist"informator".
Ma inclin cu respect si consideratie in fata marelui actor.
Eu, Paul, ma numar printre visatorii acestei lumi.
Somn usor Mikka!

Cristian Lisandru spunea...

Paul, excelente rândurile tale... Poate că unele compromisuri sunt - câteodată - obligatorii. Florin Piersic rămâne ACTORUL, aşa cum îmi place mie să scriu. Iar pe final, pentru a nu tulbura somnul liniştit al gazdei noastre dragi, nu pot să nu afirm încă o dată că rămân şi eu unul dintre visătorii acestei lumi...

Mikka spunea...

Mai dragilor, mai...
Iote ce sopteati voi azi noapte...
Dragi visatori, ziua ni s-a deschis, insorita. Prilej pentru a face acele alegeri prin care cel putin lumea noastra sa fie noua si buna.
O zi de minune va doresc!

SUNT spunea...

foarte buna melodia ... Un adevarat om Piersic

Mikka spunea...

Draga Sunt,
Bun venit! Si de va place, mai pofiti... :))
Pe mine m-au rascolit amandoi oamenii astia mari: si Vlahuta, si Piersic... Puternici!

Cristian Lisandru spunea...

Da, eu şi Paul "stăteam de vorbă" şi avem grijă să nu-ţi deranjeze nimeni visele...

Mikka spunea...

Multzam de paza viselor...
De-aia era asa de bine...
Aveti cumva si vreun secret, sa mai lungiti un pic noaptea? Nu de alta, da' tare e frumos visul in patuc...
Urasc desteptatoarele, de-aia nici n-am!

Paul spunea...

Cristian are dreptate, cam asta faceam:)

Mikka spunea...

Hmmm. Mi-ati amintit de emirul Ahmet... mintea mea zboara la chestii exotice...
Caut poemul lui Caragiale si il postez. Prea e fain!