miercuri, 4 martie 2009

Spiritul dansului... fara mate, doar cu coca

As vrea sa incep dimineata de maine asa cum inchei aceasta zi: pe muzica si dans.
Dintre multele mele iubiri, una mai draga azi, si maine, si poimaine: SALSAAA!

Imi place cand oamenii danseaza in strada. Si cand danseaza salsa, ii iubesc si mai mult.
Ma uit la fata asiatica din primul clip, si imi amintesc de chinezoaica "mea", cu are am prins o noapte a muzeelor in Frankfurt, in 2005... In Palmengarten, o gradina botanica de o fumusete deosebita, in sala orhideelor, seara de salsa. Eram la un seminar de tema profesionala, si aveam cu mine ca si curiosi, o chiezoaica, un african si un yemenit. Ultimul, om dedicat cu cinste unei traditii in care nu dansa (poate doar salsa, poate alte dansa alte dansuri) a stat frumos pe post de cuier pentru hainele pe care am inceput sa le scoatem, incet-incet... Ei, nu chiar toate...:)). Am facut noi cinci minute de pasi de baza, si pe urma da-i! In ritm, impreuna cu toata gasca de dansatori "de sera" (era o sera cu orhidee) am tras niste combinatii!!!Ay-Ay-Ayyyy!!!!
Tipul din Ghana, un om fantastic de bun, ne-a dansat pe amandoua odata. Radeam si dansam. Era nascut pentru asta, i-am si spus-o. A ras si el, cu ochii mari si rotunzi, negri-negri, si mi-a zis ca da, cand era mic si se juca in tarana cu picii, puneau cate o muzica si se prosteau, da' tare mestesugit!
Ma uit cum danseaza oamenii astia in strada si ma gandesc ca poate nu mai e mult pana o fi si la noi asa, si nu doar cu prilejul vreunui festival sau concurs. La free-hugs campaign am participat, da' uite, ar merge si niste dance campaign si la noi!




Si tot in spiritul dansului... ma topesc dupa dansatorii astia care depasesc handicapuri fizice si arata inca o data ca inima-i mai tare. Multumesc, Maestre!




si



Gracias! Un millon de gracias!

2 comentarii:

ajnanina spunea...

Mikka, draga, sunt fascianta de ce imi spui si arati.
adaug si eu un clip la minunile puse de tine...

http://www.youtube.com/watch?v=jjWtaTtiZEg

chiar daca nu exprima la fel de entuziast dragostea de viata, mesajul este acelasi...

Mikka spunea...

Draga mea draga,
Multumesc pentru mesaj,e foaaaarte entuziast!
Ma bucur de bucurie. E inauntrul tau, ca si al meu, si de-aia o simtim asa. E din ceea ce se revarsa din noi toti.
Cand ajung acasa, pun filmuletul pe blog. La birou nici nu il pot vedea,si vrrreeaaau!
Dansul e o minune a acestei lumi, care combina doua din formele cele mai frumoase ale Limbajului Inimii: muzica si miscarea: a trupului, a energiei din trup, a energiei din simtire. Si ne tine in Viata, inauntrul Ei.
Mi-a parut rau ca au fost rase de pe youtube clipurile cu dansatorii de salsa din Iran. Aveam o micuta "colectie" si nu am downloadat-o la timp. Era fantastic sa-i vezi dansand, superb, acolo unde este interzis sa scoti macar parul de sub acoperamant, darmite sa dansezei ASA... in strada, inca! Si dansatorii se pusesera si in plina lumina, pe youtube!
Poate o vom face noi, si nu e nevoie sa fie neaparat salsa. Cum ar fi sa dansam asa, "fara motiv"? Na, cred ca o sa fac un post...
Pupici si bucurii :)))