sâmbătă, 5 decembrie 2009

Somn usor





 foto



"Cei mai multi dintre oameni sunt adormiti, fara a sti macar asta. Se nasc adormiti, traiesc dormind, se casatoresc in somn, fac copii in somn, mor in somn fara sa se fi trezit vreodata. Ei nu inteleg niciodata minunatia si frumusetea acestui lucru numit existenta umana.
Stiti, toti misticii - ca sunt catolici, crestini, ne-crestini, indiferent de teologia lor, indiferent de religia lor - sunt unanimi in ce priveste un lucru: acela ca totul e bine, totul e bine. Desi totul e vraiste, totul e bine. Cu siguranta, ciudat paradox. Dar, in mod tragic, cei mai multi oameni nu ajung niciodata sa vada ca totul e bine pentru ca ei sunt adormiti. Ei au un cosmar.

Stiti, sa te trezesti e neplacut. Iti e bine si confortabil in patut. E enervant sa fii trezit. Din acest motiv guru-sii nu vor incerca sa trezeasca oamenii. Sper sa fiu intelept si sa nu fac niciun fel de incercare de a va trezi in timp ce dormiti. Chiar nu e treaba mea, desi mai spun uneori"Treziti-va! Treziti-va!" Treaba mea e sa-mi vad de ale mele, sa-mi dansez dansul. Daca veti lua ceva bun din asta, bine, daca nu, asta e! Cum zic arabii:" Natura ploii e aceeasi, dar face sa creasca spini prin mlastini si flori prin gradina."


ANTHONY DE MELLO - CONSTIENTA
.


12 comentarii:

Mikael spunea...

Asa e, dorm, mai trist e ca e imposibil sa ii faci constienti de acest lucru.

Geanina Codita spunea...

Draga mea dragă,
dorm şi eu de cîteva luni de ai zice că nu am dormit toată viaţa...ha,ha,ha...

Îmi plăcu tare mult postarea care m-a trezit la realitate...ha,ha,ha...

Veau şi un ceai din cela cu hibiscus,mă sui puţin, doar puţin şi în hamac şi cred că e cazul să-i las şi pe cititorii tăi...

Te îmbrăţişez peste normă, draga mea dragă!

astharte spunea...

Poate ca unora le convine mentinerea intr-o stare de somnolenta permanenta a celor din jur, adica de necunoastere,mai exact. Atata timp cat esti adormit, netraind traitul, nu poti sa-ti intelegi scopul pentru care ai venit aici, pe pamant, si astfel, reintorcerile pentru a-ti invata lectiile de viata, sunt mai multe, mai dese...
Cred ca nu poti aprecia frumusetea vietii daca nu-i vezi si uratenia, ca doua fete ale aceleiasi monede, iar daca dormi, spunandu-ti-se cat de bine si minunat e totul, nu vei stii ca mai exista si atceva, si nu vei avea, ca intr-un joc de-a Ying si Yang, cele doua jumatati care pot crea Intregul Inteles al propriei Vieti.

ajnanina spunea...

din somnul meu, stiu ca si in somn se gasesc motive de trezire :)
cosmarurile, vrand sa scapi de ele. visele frumoase,sa le prelungesti. foamea :). si chiar clipele cand visezi ca esti treaz.

strumfita avec l`esarfa spunea...

buna,

arunca un ochi peste blogul meu
www.questioare.com si daca iti place ce gasesti pe acolo, adauga-ma in blogroll-ul tau cu numele de Que stii oare? Iti multumesc si iti doresc o zi frumoasa.

Strumfita

Mikka spunea...

Da, draga Mikael, de aia si Tony de Mello zicea ca "nu se baga". Dar s-a bagat... atat de mult, ca si-a dat toata inima ca sa danseze in milioane de straluciri. Si asa, unii au vazut in sfarsit si s-au trezit.
Cat o fi de trist, mai mult ne numaram bucuriile cand mai sparge unul Matricea.

eu aleg spunea...

Daca inchid ochiii nu dorm ...,dar nici nu mor ...,daca stau cu ochiii deschisi nu vad . Unde este cel pe care il caut ? Daca ma intorc brusc catre mine si ma vad visand... tot la mine :)? Ce nebunie si ce joc de-a fata scunse-lea .Sunt oare constient , acum ,pot sa spun STOP ?ALEG SA TRAIESC . In fiecare clipa aleg sa traiesc in fiecare clipa aleg sa traiescinfiecareclipaalegsatraiescIUBIREA :)

Mikka spunea...

Geanina draga, tu trebe sa dormi pentru doi :))) Ia rezerve de acum, ca pe urma... stii tu mai bine cum o sa fie cu noptile nedormite.
Ma bucur sa te am aici la ceai si in hamac. Saracul, chiar isi mai dorea sa mai vii si pe la el...
Tone de ceai de hibiscus am pregatit, ca iarna imi e cel mai drag. Plus ceva mar si scortisoara... Sa ne simitm ca de sarbatori!
Pupici magici in toate cestile pentru tine!

Mikka spunea...

Astharte draga mea, da, sunt destul de multi care se simt bine ca altii dorm in plina ingnoranta. Dar si acestia, tot in somn sunt, visand ca ei detin o putere si altii dorm ca vai de ei...
Cele doua fete ale mondei sunt inca vederea lui doi. Cand treci prin tot, vazand rosturile fiecarei fete si invartesti bine cercul Yin-Yang, facand vizibil intregul, nu mai e frumos sau urat. E doar Frumusete.
Si asta da acel "totul e bine". Fiindca nimic nu a fost, nu este fara rost. Si curg unele din altele, continuu... Maretia asta e uluitoare si orbeste, cand incerci sa o vezi... La inceput, mai asa, mai cu ochii intredeschisi :)))
Transformarea, sub ochii tai, a realitatii pe care o credeai "asa sau/si asa" intr-o prefecta spirala, in care tot curge firesc si fermecator, magic, da acea incantare de care zicea Tony de Mello.
Of, m-am indragostit si mai tare de omul asta!
Fie sa ai drumurile pline de Frumusete!

Mikka spunea...

Ajananina, asa e, somnul tau e dulce de tot. E unul care da semne grave de trezire si mai si arunca din cosmaruri cat colo.
Visele frumoase... da, alea da. Pentru alea in special merita sa "te lupti" sa te trezesti :))).

Mikka spunea...

Strumfita avec l'esarfa,
Multzam de invitatie. O sa trec pe la tine si daca mi se va parea gustul bun, pun aici, la ceaiuri si cafele... Doar ai ceva rabdare. Gust de mai multe ori inainte de a decide (asa-s eu, curioasa si lacoma si indecisa)...

Mikka spunea...

Draga Eu aleg,
Uau! Da! Asta-i jocul! Jocul de-a v-ati ascuns. Da. Pare ciudat, nebuneste, sarpe catandu-si coada. Sau pasare scobind cu ciocul in propria inima. Sau om intrand in propriul sau chip, unde nici nu mai e chipul sau, cel din oglinda.
Da. Alegerea cea mai buna asta e. IUBIREA.
Dar... cati o vad... cu ochii oricum, inchisi sau deschisi, caci nu cu ochii astia se vede inatai. Cu inima. Aia. Aia vede. Dupa asta vad si ochii. Invata vederea, asa cum e. Nu cum credeau ca e pe cand dormeam...
Bine ai ales!