vineri, 18 decembrie 2009

Oooooo haaaapyyyy dayys!

...

glitter-graphics.com

Zile de fericire.

Tot locul e alb-alb-alb-alb-aaaaaaalllllb!
Nu mai vad decat asta. Ce baltoace? Ce griuri de bloc si asfalt??? Doar alb!
Plin, pe sus, pe jos, pe dedesubt, curge, se vantura, se prefira...

Locul meu, ce m-a legat de Acasa aia unde eram fix acum un an, locul asta, ceasul de flori de la Eroilor, micul meu "munte", care m-a tinut in suflet si suflare - pe cand plangeam de dor, abia venita inapoi din Anzi -, locul meu drag, e alb tot. Micutul deal neintinat, plin cu zapada. Ma duc diseara sa ma culc pe el. Sta cuminte, ascultand linistea cerului, cu fatza in sus... Ma asteapta. Vin yo...

In tramvai lume multa, oamenii tropaie la urcare, lasand un pic de zapada pe scari. O fata vorbeste la telefon:
- E frumos afara, e asa de frumoooos! daaa... tramvaiul merge. Stii cum ninge? Daca iesi, fa-ti un bulgare, unul macar.
Un tip, langa mine:
- Asaaa.... ai facut ochi? Eeee, te rasfeti! Sa-ti bei ceaiul la geam. Cum? Da, iesim diseara, cum sa nu!

Prima data, dupa multi ani, cand vad si asta. Spiridusii albului ne-au atins si ne-au veselit. Parca e o inflorire a unei uriase flori albe. Multi din cei de-acum n-au prins zapezile alea, de le stiam eu, de copil. Iata ca nu-i doar neputinta blocajului masinilor si a udatului la picioare. Alaltaieri eram in baltile de langa Teatrul National, un card de oameni udati bine la picioare, si se radea nebuneste. Cismigiul e plin de lume. Furnicesc mici si mari langa casutele cu turta dulce, braduti dansareti si Mosi cantareti. Pationarul e plin, muzica si rasete.
Bradul urias, plin de zapada si de podoabe arginitii, lumineaza zi si noapte.

Zilele bune... nu doar ca n-au pierit, dar se aduna una cate una.
Da, e un pic de frig acasa, mai curge si o teava de undeva de sus si-mi uda peretele la baie, dar, ca-n Feng Shui, ma gandesc si eu ca daca nu curge de la mine ci imi curge mie, o fi sa-mi vina bani, nuuu???

Ma simt bine, am facut o multime de anticorpi gratie racelii care m-a lasat in pace, sa ma bucur si eu ca lumea de vin fiert. Diseara o sa bat orasul, o sa-l scutur bine... Merg in bocancii mei impermeabili, sunt ca la munte, mi-e cald la picioare, am manusi si calciula din Peru! Ha, ma laud, ca ma simt suuuupeeer!
Plin de lumini o sa fie, straluciri argintii cu culori curcubii. Am colinde-n urechi (traisca mp3-ul!) si in gat, ca mai cant si eu, cand nu fornai pe nasul aflat inca in faza de protest.
Ma duc sa iau cadouri de Craciun. Multe si mici, sa ajunga la toti piticii. Si sunt multi, piticii mei dragi! Voi fi o Super-Alba-ca-Zapada!
.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ce mesaj vesel si plin de viata! Ma bucur si eu ca lumea se face toata aproapealba (toata din tara noastra :D), ca dispare gri-ul si, odata cu el, oboseala si problemele. Ne deschidem inimile, lasam fulgii sa ninga peste noi si le albim, sa fie si ele pregatite de Craciun, mai ales ele, caci acolo se va naste, iar, Imparatul lumii.

Let it snow, let it snow, let it snooow! :)

Cristian Lisandru spunea...

Într-adevăr, s-a schimbat atmosfera şi în Bucureştiul nostru drag... Parcă ai un alt sentiment...

Mikka spunea...

Draga Aproapealb, bine ai venit in joaca asta!
Da, noi pregatim in inima locul Nasterii. Si bucuria, tot de aici tasneste.
Toata lumea se albeste si se face luminoasa.
Let is snoooow! Joy to the world!

Mikka spunea...

Draga Chris, asa e, un alt sentiment! O stare de joaca ce nu are legatura cu varsta. Inima e mereu tanara si plina de bucuria copilariei. Asa sa-ti fie, sa va fie si voua, mereu!

ajnanina spunea...

si seara s-a lasat greu peste o astfel de zi.
cum sa acoperi cu intuneric atata zapada? peste toata marea asta de frisca curge miere roz din felinare, si noaptea nu se prinde...

Mikka spunea...

...si se continua asa, draga mea, cu soarele de azi, vin fiert (doo cani daaa??) si zambetele noastre...

ps: O sa-mi iau si eu un ou Kinder, sa imi fac si mie o supriza :)))

pet-Ra spunea...

Va imbratisez : )Nu pot sa scriu despre ce e afara ,va imbratisez pe toti printre fulgii de zapada si toata neputinta mea de a va spune cat sunt de impacata cu zapada care se aseaza .Acum pot sa pasesc pe locul lasat ca model de alti oameni . Sunt fericita sa ma intalnesc cu ei in acest mod,asa,fara graba ,tacuti Totul ,alb .fara cuvinte .Draga Mikka e atat de vie invitatia ta ,ca-mi venea pe bune ,sa scot sania ..din garaj . multumesc pentru tot ce ne impartasesti .:)

Mikka spunea...

Draga pet-Ra, ma bucur ca te-ai prins in joc. Si e tare frumos mersul pe urme...
Bucura-te si scoate si sania! Ce-ar fi? Macar sa stai pe ea, sa gusti starea!
Uite, acum imi dau seama ca n-am sanie. Dar am faras de plastic, de dat cu fundul pe zapada! :)))))