vineri, 19 iunie 2009

Echilibru

...

foto

Azi, vineri, poezie (nu-i asa, Geanina draga?)O poezie descoperita azi:


Echilibru, totusi, precar

Iata
se pare ca nimic nu este mai usor
si mai sigur,
decat mersul in echilibru
pe axa temporala.
Inapoi lasi trecutul,
te bucuri traindu-ti clipa
- prezentul -
si mergi, nestiutor, inainte,
in intampinarea viitorului,
pe care
uneori
il confunzi cu fericirea.
Nimeni nu te impinge de la spate,
nimeni nu te imbranceste,
esti singur
si iti vezi de drum.

Deodata calci in gol...


(Rached Elias Daoud)


L-am descoperit pe omul asta intr-o
INVITATIE

In sfirsit" Cel fara Chip" apare in Romania si va da intilnire pe 18 iunie 2009, orele 17.30 la Universitatea Populara , sala Bratianu ,Str. Biserica Amzei, nr.7, Bucuresti, Sector 1.
A doua intilnire va fi in data de 20 iunie 2009 ,orele 15 , la "Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa", str. Plevnei nr. 61, sect.1, Bucuresti, mijloc transport in comun: troleibuz 85".

Rached Daoud -cunoscut in literatura romaneasca sub numele Rached Elias Daoud - este autorul volumului "Escale pe Golgota"- Editura Dacia, 1983, in prefata caruia este numit de catre celebrul profesor dr. Constantin Maximilian "poetul geneticii". Este absolvent al Universitatii de Medicina din Cluj-Napoca (1983).
A fost apreciat pentru cercetarile lui medicale de multe universitati din lume, cateva acordandu-i titlul de Doctor Honoris Causa.
Rached Daoud este descris de Constantin Noica drept un mare mistic al poeziei romanesti, la fel cum, pe plan mondial, Daoud este recunoscut ca un mare mistic in stiinta si practica medicala.
Este foarte cunoscut, in special in Europa, America si Orientul Mijlociu, pentru vindecarile lui miraculoase asupra unor oameni suferind de boli considerate incurabile de medicina actuala, cu toate metodele ei terapeudice clasice si moderne. Dr. Daoud este un fenomen unic un numai ca poet al limbii romane, ci si prin stiinta lui de medic-vindecator al suferintelor umane, rezultatele sale incredibile depasind intelegerea comuna. Recent a publicat volumul de poezii "Cel fara Chip".Despre el aflati mai multe aici , unde aveti si o carte electronica numai buna de downloadat. ( Gracias, Ajnanina!)

Enjoy! Bucurati-va!

5 comentarii:

ajnanina spunea...

asa deci...
e bun echilibrul acesta, oprit pe margine... :)
iar din golul ala pot sa apara chestii interesante...

da.
abia astept sa-l aud.

Mikka spunea...

Si eu, draga mea. Citesc acum din carte si sunt primele lui poezii. Timpul...
Sa vezi dialogul cu Petre Tutea... si intalnirea cu Constantin Noica.

Si eu vreau sa-l vad pe omul asta. Voi pleca insa fara asteptari. Sunt sigura ca el asa ar face...

Cristian Lisandru spunea...

Mulţumim, Mikka - echilibru, asta da! Îl căutăm prin clătinare continuă şi ne zâmbeşte precar pe sub mustăţi...

Mikka spunea...

Ah, da... ce mai rade de noi... Ne face chiar sa radem de noi insine. Da' radem si cautam inainte... Mergand pe sarma, cu evantaie...

Cristian Lisandru spunea...

De-aia mă împiedic eu din când în când atunci când păşesc pe sârmă - am uitat să iau evantaiele... Lăsând gluma la o parte, ECHILBRUL cotidian este tot ceea ce ne trebuie...