vineri, 27 ianuarie 2012

CALATORIE PE PODUL CURCUBEU

.


Calatoria asta a inceput anul trecut. Undeva, pe la inceput de an, aflam de niste semnificatii ale cartilor de Tarot. Nu, nu ma interesase catusi de putin asta, pana cand, pe 2 ianuarie 2011 am fost la o prietena, sa facem asa, o deschidere de an "mai altfel." Acolo ne-am "jucat" si noi cu Tarotul Ingerilor. Si m-am trezit ca "ingerii din carti" mi-au zis: "Gata, ai adunat destul. Acum raspandeste. Prin poveste, dans, cantec, ce stii tu. Noi te vom sustine". Am ras si am mai gustat un pic din absint, bautura aia verde care semana cu uzo. Nu-mi placea, dar era ceva "mai altfel".
Peste putina vreme, Alchimistul avea sa invite doritorii la o introducere in Tarot. Prima intalnire urma sa fie la Absinteria Sixtina...

Am aflat cate ceva din ce aratau cartile. Tot ce mi-era cunoscut din drumul facut inainte se vedea acum mai bine. Calatoria Eroului capata acum un desen mai clar, mai maaare. Si m-am trezit in poveste, asa cum a alunecat Alice in vizuina iepurelui...

Ce a urmat a fost ca in desenele din cartile alea. A venit cineva si mi-a zis: "Hai, porneste! Incepe cu povesti si cantece, cu ce stii. Oamenii vor sa schimbe ceva. Vor sa iasa din cutie. Pune in joc ce ai invatat. Arata-le cum pot sa treaca din soarta in destin. Multi stiu, poate nu au curaj sau le trebuie doar o scanteie.
Pentru unii cartile citite nu sunt de ajuns sau sunt prea mult. Vino si arata, concret, cum e cu calatoria in timp, cum pot sa vada si sa aleaga un alt viitor. Hai, treci si tu peste limitele din capul tau si da drumul Calatoriei."

Si asa am facut. Inceputul a fost magic. Nu aveam sala, nu aveam resurse. Dar aveam entuziasm si era alaturi Ajnanina, care "vedea" aceeasi Calatorie... Sala si resursele au venit singure, iar oamenii au fost entuziasti. Am facut intrarea, cu aratarea drumului. Destramarea iluziei lui "nu se poate". Prima calatorie de recuperare a sufletului. Povestea Femeii Schelet si Cantecul Sufletului. Regasirea miezului de putere. A fost bucurie, lumina, veselie.

Apoi am inceput aventura... Pasul Nebunului. Cel care indrazneste, chiar daca nu vede poteca. Si indraznind, chiar drumul il ajuta. Am avut feed-back-uri imediate. Prima indrazneata care, chiar a doua zi a schimbat, trecand in a face ceea ce-i place. Curajul ei ne-a stimulat sa mergem mai departe.
Pasul urmator: Magicianul. Am avut parte nu doar de regasirea instrumentelor de putere personale, ci chiar de demonstratii din partea a doi minunati magicieni.

Acum... e inceputul de an. Pragul in care rescriem lista de dorinte, ceea ce vrem sa implinim in acest an. Si in acest prag pasim nu asa cum am fost poate pana acum, doar niste "doritori" care doresc de atata timp si poate nici nu mai cred ca vor atinge.
Acum intram in acest inceput ca detinatori ai roadelor unor experiente si pasim cu mainile pline. Asa se face. Caci una dintre legi e aceea a armoniei. Echilibrul. Ofer, aduc, dau ca sa primesc.

Asta vom face acum in acest pas. Cel care si-a adunat intelegerea, intelepciunea, din tot ce a trait ( si bun si rau) se intoarce in lume cu darurile sale. El s-a schimbat, a crescut, s-a imbunatatit, si acum intra in noul an cu toata inima, cu toata puterea, cu toata dragostea. Schimbandu-se pe sine, schimba lumea...

Vor fi multe de facut in acest nou pas in CALATORIA PE PODUL CURCUBEU. Ajnanina a pregatit bagheta magica si ne va arata cum facem Harta Viziunii.
Eu o sa insotesc pe Calatori in cautarea viziunii. Mai tineti minte cum se face? Heh, nu, n-o sa mergem pe varf de munte, langa brad, sa stam zile si nopti pe nemancate si inconjurati de un cerc de pietre. Vom face totul aici, in confortul Bucurestilor. Dar vom si calatori in varf de munte... Altfel. Si da, vom avea totusi o piatra cu noi, caci ea e tovarasul de drum...

Si ca sa fie in sfarsit implinita legea armoniei, vom darui, ca sa fim gata de primit. Asa incat faimoasa lista de dorinte sa aiba intr-adevar radacina buna si sa dea rod. Vom face o mica ceremonie, ca sa punem in ea semintele implinirii, aratand locului, muntilor, apelor, vanturilor, cerului si pamantului cine este cel care este acolo, langa foc... Si vom sufla, punand suflet in ofranda noastra.
Eh, si-nca altele vor fi, duminica ce vine.

Cine vrea sa ne insoteasca poate gasi la Ajnanina detaliile si apoi sa scrie mie sau Ajnaninei, pe mailul din profil.
.

Niciun comentariu: