luni, 23 august 2010

12 + 2

.
Am primit asta de la John.
La lepse nu prea ma... joc, da' asta e chiar interesanta. Mie mi-a folosit chiar - o sa vedeti unde si de ce -, asa ca multumesc, draga John. M-am mai privit inca o data, altfel...

1. The most valuable thing: Well, asta chiar mi-a dat de gandit. Si cum n-am prea mai practicat sportul asta, m-am urnit mai greu... Interesant a fost ca ceea ce as fi pus aici nu intra in categoria "things": viata, dragoste, bucurie, sanatate, aer/apa/soare/pamant, frumusete, oameni, liniste si alte "chestii" de-astea etc - ele nu sunt lucruri. Asa ca la punctul asta nu am ce bifa.
Mai departeee...


2. When I’m angry: I run to get a chocolate. Si marai, ma stramb, suflu de cateva ori. Pot sa si tip (un "kiaaai" mai mititel, uneori sub forma de "la naiba"!), dupa care ma stramb iara, de ras...
Asta in cazul in care nu am dat cu mucii in fasolea cuiva, cum se zice. Chestie pe care pot s-o fac foaaaarte usooor... (Ups! Sorry!)

3. The most beautiful holiday: Aici avem doo directii:
- ce a fost: PERU, PERU si iar PERU! (cu o trecere usoara peste Egipt, Grecia, Israel, Spania)
si
- ce va fi: PERU, PERU si iar PERU!(cu o trecere mai grea peste China, Hong Kong, Seoul si altele tot pe-aici... deocamdata vise, la catre tricotez... am facut ceva camasi din urzica, mai e pana sunt gata toate douasprezece)

4. When I want to relax: I just feel what I feel. Usually, I am on "relax" mode. No effort... Nu prea fac altceva. Pot sa pun aici "si mai relax"? Pot, siigur ca pot! Deci,(sic!) cand vreau si mai relax decat relaxul firesc, trag cate o portie buna de dans. Si pun si niste muzici anume... Si ma mai latesc si lungesc pe iarba. Si ma mai si rasfat in baie, ca toate fetele, in spume parfumate si muzici, plus o carte. Pentru o ora, cel putin... Pe uuuurma, masaj cu ulei de portocale... pe uuurmaaaaa...

5. Places I would live (in): Obviously, Peru! Si Noua Zeelanda, unde niste amici ai mei au dat de raiul pe pamant. Dar cel mai mult acum mi-ar placea locul ala de care ma tot tin bine, in visul meu pentru unul din viitorurile posibile: o casuta pe deal, undeva prin Arges sau prin Apuseni. Vad eu ce se leaga pana la urma.

6. I was most happy when: Sooooooo many times! Era si sa mor de bucurie, odata, acum multi ani pe o noapte cu luna plina la marea noastra. Era sa plesnesc si am tipat ca plesnesc. Noroc ca am tipat, asa m-am mai dezumflat, ca eu chiar plesneam.
A mai fost soarele, pe Machu Pichhu... Mai e si cate o noapte de aia (se intampla mai mult noaptea) in care ma fura extazul si ma duce suuuuuussss, suuuus, de p'orma ma resetez la nivel terestru in mai multe zile si etape. Inca nu am dat totusi de maximul maximumului (aia cu marea e deja depasita, acum am alta "largime"). Cum aflu, cum vin si va spun...

7. I don’t/won’t say no to: Love

8. I stay away from: Bad mood. A mea sau a altora. Nu-mi plac oamenii plangareti. Daca ei vor si eu pot, ajut, pun umarul sa rezolv ce pot, dar nu ma mai bag la tinut perna sub capul sau fundul plangaretilor calificati.

9. I am nervous when: Well, let me see... Cand ceva ma face sa ma simt stransa in chingi. Ce sa fac, sunt foarte obraznica - desi aparentele insala grozav- si nu prea imi plac cutiile, lanturile, regulile stupide - exista si unele reguli destepte, dar astea sunt rare. Pentru astea din urma imi ia ceva timp sa inteleg si sa ma adaptez, macar pentru o vreme. Dupa aia fac eu ce fac si schimb situatia...

10. I regret: When I did not say: Please stay! I love you... (Asta a fost cel mai dur item din toata leapsa asta. dar pentru asta iti multumesc, John. Am stat cinstit cu mine, sa analizez. Era cat pe ce sa spun "Je ne regrette rien". Si totusi... Ouch!)

11. I would never quit: Love. Joy. Beauty. Calatoria de aici pana aici. Povestile, dansul, muzica, iubitul oamenilor, scotocitul in cotloanele vietii... Aaa, da. Viata. Vreau sa mor vie, asa ca n-o sa ma las sa mor mai inainte de trecere...

12. The best friends: Ajnanina, of course. Si altii cativa, unii care sunt aici, altii care au trecut deja in alte lumi... Numele lor sunt stiute sau nestiute, pe coperti de carti sau in cantece si in povesti... Aaaaa, si mai e unul, da: eu.

13. I get angry when: I lose time by being angry

14. A perfect day: Oaaaaaa! AAA peeeeerfect daaaaaay!
Sa zic? Zic: Cafea la ibric, bauta in cani de pamant smaltuite, de alea neterminate si imperfecte - ca la sado- dar atat de stralucitor impodobite. Oricat de stralucitoare ar fi, zambetul lui, privind pe deasupra canii colorate, insoreste tot dealul, tot locul ala de acolo, din fata casutei din deal... Sorbindu-ne unul pe altul, deschidem dimineata. Si atat.

(eiiii, prostii, nu-i asa?)

Cum nu prea intru in jocul lepselor, nu fac invitatii directe. Dar daca cineva din posibilii cititori isi doreste jocul asta, please feel free to play...
.

16 comentarii:

Florina M. spunea...

Si eu vreau sa joc, daca nu va suparati ....:)
1. The most valuable thing: ar fi oameni care ma iubesc si pe care-i iubesc, de asemenea cred ca aici ar fi si toate lucrurile care le dobandesc prin forte proprii;

2. When I’m angry: Obisnuiesc să țip, să lovesc obiectele, si sa-i ranesc pe ceilalti.Apoi imi dau seama ce-am facut.Iar de alte ori plang.

3. The most beautiful holiday: nu prea am avut parte de asa ceva, dar cred ca fost excursia făcuta la Izvorul Albastru al Izei.

4. When I want to relax: ascult muzica coreeana traditionala, sau melodii roamantice care te binedispun.Imi place sa scriu in jurnalul meu despre lucrurile frumoase ce le simt atunci, imi place sa ma plimb seara prin iarba rece, sa gasesc noi constelatii, sa privesc si sa vorbesc cu luna.Altceva, ar fi o carte...sau sa culeg flori si sa fac buchete:)
5. Places I would live (in): Daca ar fi sa aleg un loc unde sa traiesc,l-as alege tot pe asta, aici in Maramures, Sighetu Marmației...cred ca e locul cel mai frumos din lume:D

6. I was most happy when: bucuriile mele de copil: cand am primit o bibicleta noua, cand mi-am cuparat o cutie muzicala din „banii mei”, cand am citit o carte care am asteptat-o de mult, cand am luat un 10 in test la latina, si mi-a venit s-o iau pe profa in brate si s-o pup.... sau cand am trecut la faza nationala la olimpiada de filosofie...suna amuzant...

7. I don’t/won’t say no to: cuvantului...sau vorbitului....n-as putea renunta la asa ceva niciodata.

8. I stay away from: nu stiu ce sa scriu aici...ma feresc de frig : ))de obicei de relatii, si de oameni care nu-i prea duce capul, dar incearca sa para mai destepti decat tine.

9. I am nervous when: nervoasa...cand cineva ma ignora, sau ma insulta de fata cu alte persoane, cand fetele sunt smechere si vor parea de portelan =))
10. I regret: inca nu prea am ce regreta, viata mea de abia incepe....

11. I would never quit: frumosul, florile, muzica, privitul cerului, prunele coapte si multe alte fructe, distractia,traditiile si valorile in care am fost crescuta.

12. The best friends: Mama =)), Anca, eu...si nu mai stiu...:(

13. I get angry when: supărată, nervoasă...când mă cert cu mama din motive stupide, si restul ar fi cele de la punctul 9.

14. A perfect day: e o zi in care m-as trezi odihnita, cel mai probabil pe la ora 11- 12 = )),mi-as vedea parintii razand, m-as plimba prin oras singura, apoi m-as distra cu cineva, cu oameni....mi-ar placea sami balacesc picioarele intr-un rau, sa mananc inghetata sau ceva dulce,depinde de sezon...asta ar fi o zi de vara; as privi apusul, l-as desena atat in minte cat si pe hartie, l-as desena in mine si apoi as astepta luna, sa apara...si stelele...m-as simti implinita...mai ar trebui sa ma indragostesc poate...si ar fi perfect.

Mikka spunea...

Florina draga, ce surpriza frumoasa!
Cum sa ma supar??? Chiar e frumos tare jocul tau. Daca vrei, pune pe blog, la tine...
Am intrat repede si am vazut. Iti plac si tie filme dragi si mie. "Boys over flowers"... E deja "de demult"... Acum urmaresc cu sufletul la gura "Summer's desire". Chit nu e coreean, dar si taiwanezii imi sunt dragi foc:). (Peter Ho si Mike He - mama-mama!)
Asaaaa... Leapsa, pe cate un "punct":
Uite, vezi nu m-am gandit la lucrurile dobandite cu forte proprii. Interesant punct de vedere.
Ai fost la izvorul Izei! Taaare mi-ar placea!
Si eu vreu sa vad Sighetul Marmatiei. Numai denumirea, si mi se pare de poveste...
Tare frumoase fericirile tale, suflete! Si relaxarile...
Hmmm... Nu te 'nerva din atata, Frumoaso!
Viata ta abia incepe. Bucura-te! Mult-de-tot! Tot timpul!
Pup toti best friends:))
Si la "zi perfecta":
...poateeee... Da. Ar fi "foarte" perfect!
Ma bucur enorm ca ai trecut pe aici, pasare frumoasa! Albastrul de pe aripile tale a curs un pic si pe la mine prin gradina...
Zboruri inalte si curajoase, draga mea!

DOAR NOI spunea...

Imi place la nebunie "a perefct day" a ta... :)

Sper sa fie adevarata adevarata....

Zambete si imbratisari!

Florina M. spunea...

Mulțumesc Mikka, pentru cuvintele frumoase.Acum l-am pus pe blog la mine, sper să continue și alții jocul ăsta, căci e unul frumos...despre filmele asiatice,mă bucur că am descoperit o cultură nouă și minunată,și mă înfrupt acum zi de zi din ea.
Te pup!și multumesc din nou....

No One spunea...

mi-a placut leapsa :) am ras in unele parti (pe uuurrmaaaa..), am cascat ochii in alte parti (PERU - nu ai cum sa-l eviti cand e scris cu Caps :)) ), m-am bucurat ca ti-a placut si ca poate te-a ajutat (number 10 in lista).

Mikka spunea...

DoarTu,
Ma bucur ca-ti place. Si eu sper si vreau, adevarata-adevarata!
Si doresc si tie sa-ti fie cel putin la fel de frumos!

Mikka spunea...

Draga Florina, si eu iar ma bucur. Sper sa fie si altii pe fir si sa fie un joc frumos.
Cat despre filme, daaa... Si eu am descoperit acea lume si am si eu portie zilnica (si nocturna). E o
alta lume, intr-adevar... Mult mai frumoasa, mai sensibila, mai naturala si mai plina de poveste. Are multa inima, asta e, de aia m-a cucerit! Asa ca trec zilnic prin ea. (Nici nu mi-am mai reparat televizorul, acolo nu am ce vedea. Dar pe Viikii... Yes!)

Mikka spunea...

Draga John, ma bucur ca ti-a placut.
Deh, am facut si eu ce am putut... :))
PERU, daaa! Mi-a schimbat viata. De fapt, abia acolo am inceput sa traiesc. Si pa urma am adus aici acea viata, in mine... De la Peru se trage si acest blog. (Si acum, si celalalt.) Si minunile noi din viata mea...
Imi doresc ca tot omul sa aiba asa o re-nastere. Poate in Peru, poate in alta parte. (Dar acel loc este intr-adevar magic-de-tot.)

Iar multumesc de joc. Pe langa introspectia, am mai primit ceva. Uite si tu, asa am descoperit-o pe Florina, fata asta frumoasa. "Cu ocazia ta", am dat noi una de alta.
Si pentru asta, gracias!

Leo spunea...

Parca am deschis o cutie cu bile de sticla, ilustrate colorate, jucarii mici, margele si flori presate. O comoara. :)

Mikka spunea...

Leuta draga, poate asa o fi...
O fi caseta de comori a Olgutei...
Oricum, Olguta din tine asa vede :)
Joaca frumoasa, draga mea!

No One spunea...

sa stii ca prin tine ea m-a descoperit si mine :) (am gasit-o azi la persoane interesate)

Mikka spunea...

Haaaaa... veery nice. "Ezact" cum ziceam acum o juma' de minut unei alte Frumoase: lumea e mica, rotunda si minunata... :))

Zi si tu: cum sa nu iubesc yo oamenii si toate astea? :)))

ajnanina spunea...

draga Mikka, dragilor,

scriu si eu doo vorbe tot aici... John, multumesc de leapsa, am vazut-o de la inceput, dar mintea mea coapta la aburi din ultima vreme nu prea s-a clintit...

1. experiente. bune, rele. cu puterea de a le intelge, de a le folosi, de a le abandona sau transforma.
2. devin un pic mai eficienta... nu pentru multa vreme, imi trece repede...
3.clipe. din toate cate putin. o plimbare, cu un an in urma, pe toate drumurile care duc la Aosta.
4.plimbare. vorbit. dulce. cate-un blog.
5.acel acasa din alta parte. totdeauna in alta parte. pana in momentul cand.
6.(m)am mai descoperit cate ceva...
7.povestilor cu cea mai buna prietena :)
8.vorbe goale.
9.dead-line.
10.timp pierdut.
11.increderea, pasiunea...
12.MIKKAAAAAAA! si inca vreo cativa, uneori, cate putin...
13.dau de absurd.
14.pe luna, pe partea luminata, alergand dupa sferele alea irizate, prinzand din cand in cand cate una si privind in ele pana la identificare...

dragilor, sa va bucurati de tot ceea ce ati scris bun si frumos aici...

No One spunea...

ii iubesti, ii iubesti, n-ai ce face :D
ajnanina ti-am citit leapsa si ma bucur ca am avut placerea sa mai aflu cateva lucruri despre tine :) poate intr-o zi ne vom intalni pe luna, relaxandu-ne la razele soarelui :)

Mikka spunea...

AJNANINAAAAA! :))
Tare frumos... scurt, limpede si bun.
Te-ai jucat si tu!

Sa-ti vina "momentul cand" acasa.
Drumurile care duc la Aosta,da... cu muzica acolo, in capul strazii. Muzica aia cantata de peruani...

Pe partea luminata a lunii, acolo sa-ti fie toate stralucite si implinite. Si pe urma si pe soare. (Fara sa te topesti de bine.)
Si pana una-alta, sa fie aici, pe pamant, raiul tau... Cu salud, dinero y amor! Mucho, muchissimo amor!
Drum bun, frumoaso, sa te intorci cu bine!
Sa te umpli de magie si sa atingi minunile in zilele de povesti ce urmeaza!

Mikka spunea...

Dear John
:)))))
Asa e, n-am ce-i face :))

Drum bun si tie la calatorii pe luna... :)))